Майстер-клас з оригамі

З 21 січня по 19 лютого в рамках Року Японії в Україні Національний художній музей України (м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 6) разом із посольством Японії в Україні презентують виставка витонченої японської гравюри укійо-е «Світ кабукі».
Японська гравюра укійо-е, школи Утаґава – одне з виняткових явищ світового мистецтва, яке вплинуло на формування не тільки культури Японії, але й на історію всієї світової культури.
Школа Утаґава – найвизначніша і найбільш впливова школа майстрів Японії 19 століття.
У цей періоду Японія переживала визначальні для своєї історії трансформації: закінчився період Едо, який тривав з 1603 року, і на зміну йому розпочався Період Мейдзі (1868-1912), що увійшов до історії Японії як час найзначніших змін в усіх сферах життя країни. Творчість школи Утаґава є зразком пізнього періоду укійо-е. Художники цієї школи відомі творами у жанрі якуся-е – зображень акторів театру кабукі.
Колекція творів укійо-е була подарована музею Посольством Японії в Україні у 1997 році. Частина робіт за угодою з Посольством Японії в Україні у 1998-1999 роках була передана до інших українських музеїв. В Національному художньому музеї України продовжують зберігатися 167 творів майстрів укійо-е школи Утаґава.
11 лютого 2017 року в рамках цієї виставки Н.В. Мусієнко, керівник гуртка оригамі «Дзунако», провела майстер-клас з оригамі.
Фото
Кiлькiсть переглядiв: 177